Get Adobe Flash player

postheadericon XV edycja inicjatywy pozytywistycznej „Polski Producent Żywności 2011”

Uprzejmie informuję, że Województwo Podkarpackie przystąpiło do XV edycji inicjatywy pozytywistycznej „Polski Producent Żywności 2011” organizowanej od roku 1997 przez Stowarzyszenie im. Eugeniusza Kwiatkowskiego w Poznaniu, którego celem jest promowanie najlepszych polskich producentów żywności, oraz zwrócenie większej uwagi konsumentów na wyroby spożywcze charakteryzujące się najwyższą jakością

W I etapie Kapituła Wojewódzka wybierze firmy z naszego regionu, a następnie w miesiącu lipcu br. Kapituła Ogólnopolska wyłoni laureatów spośród firm zgłoszonych z różnych województw. Finał Ogólnopolski w trakcie, którego nastąpi wręczenie tytułów, odbędzie się w Poznaniu, podczas targów POLAGRA FOOD. Patronat honorowy nad tegoroczną edycją objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Województwo Podkarpackie uczestniczy w tej inicjatywie już od 1999 roku promując wyroby rodzimych producentów dlatego też serdecznie zachęcam do udziału w tym prestiżowym konkursie.

Posiedzenie Kapituły Wojewódzkiej oraz wybór firm nominowanych do II etapu konkursu odbędzie się w dniu 29 kwietnia br. w Sali Audytoryjnej Urzędu Marszałkowskiego, przy al. Łukasza Cieplińskiego 4 o godz. 13.00.

W związku z powyższym proszę o przekazanie wypełnionej karty zgłoszenia, w nieprzekraczalnym terminie do dnia 22 kwietnia br. na adres Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego, al. Łukasza Cieplińskiego 4 , 35-010 Rzeszów lub e-mali: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , fax (017) 860 67 11. Szczegółowe informacje uzyskać można pod numerem telefonu (017) 747 63 38 bezpośrednio w Oddziale Wielofunkcyjnego Rozwoju Wsi i Żywności Wysokiej Jakości.

Do pobrania:  Regulamin , Karta zgłoszenia

  • Smaki 1
  • Smaki - 2
  • Smaki - 3
  • Smaki - 4
  • Smaki - 5

okladka-leksykon 280

 

Europejska Sieć Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego

Europejska Sieć Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego

Producenci żywności

Zachęcamy wszystkich podkarpackich producentów żywnosci tadycyjnej, regionalnej i ekologicznej oraz producentów żywności o potwierdzonej jakości ( dotyczy tych produktów, które uzyskały znak jakości np. PPŻ, Agro Polska, PDJ, Teraz Polska, Jakość tradycja i in.) do przekazywania zdjęć swoich produktów. Każdy z ww. produków będzie zaprezentowany.

güvenlik şirketleri weblebi